Skip to main content

Cobi Smit

Bestuurslid, Coördinator Jubileumwerkgroep Takkenfeest

In mijn jonge jeugd schobberde ik graag in de natuur en het liefst op plekken waar onze kaplaarsjes overliepen. In 1997 trok ik in bij mijn lief waarbij rust, ruimte, natuurlijke rijkdom en een heerlijk dijkhuisje mij in de schoot vielen.

Iedere avond vanuit mijn werk in Capelle aan de IJssel ging ik op “vakantie”. Na de Heinenoordtunnel begon het grote genieten. De akkers dicteren de jaargetijden. Het eerste jaar kon ik op de motor van de geuren van de akkers genieten. Eindelijk kwam ik in 2007 in contact met “soortgenoten”. Mensen die met mij meer van de natuur wilden weten. We volgden de cursus Natuurgids en sommigen met mij ook de cursus Nationaal Landschapsgids. Ik voel(de) me thuis bij HWL. Een aantal jaren mee geholpen bij de Oliebollenwandeling, maar helaas de wandeling is niet meer mogelijk.

Met een aantal gidsen is er een stevige vriendschap ontstaan en wij zijn het liefst op Tiengemeten met onze verrekijkers, elkaar en veel lekkere hapjes. Uit deze groep zijn de Knotvogels ontstaan. Heerlijk werk dat knotten. Ook mag ik in het Kompas stukjes voor het HWL schrijven.

En nu probeer ik, met veel hulp, mijn droom waar te maken door met wilgen te gaan bouwen met het Takkenfeest. In november 2021 heb ik dit plan naar het bestuur gestuurd en met de werkgroep Takkenfeest zijn we druk bezig dit spektakel gestalte te geven. Veel positieve reacties geven ons het gevoel dat het te realiseren is. Ik hoop je binnenkort te ontmoeten bij het bouwen aan een mooi wilgenobject.

De Vrienden van Tiengemeten

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01