Skip to main content

Werkgroepen

Hoekschewaards Landschap (HWL) is een vereniging, die zich inzet voor natuur en landschap.

Het nationaal landschap Hoeksche Waard wordt door velen beschouwd als bijzonder en waardevol. Dit blijkt uit de vele vrijwilligers die zich inzetten voor behoud, beheer, bescherming en het kunnen beleven van de mooie natuur en het landschap. Zij vinden binnen de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL) onderdak en een organisatorisch verband om aan de slag te gaan.

HWL telt ongeveer 40 heel verschillende werkgroepen. Voor iedereen is daarmee een mogelijkheid om zich in te zetten voor natuur, landschap of vereniging. 

Een aantal van de werkgroepen stelt zich op deze pagina aan u voor.


Lezingen

De werkgroep Lezingen bestaat uit 4 leden. Het streven is om minstens één lezing per maand te organiseren, dit werd ruimschoots gehaald. Afwisselend is er op maandagavonden een lezing met het accent op natuur in Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt, op zondagmiddagen in het Nationaal Landschap Centrum, waar de onderwerpen meestal een relatie hebben met het Nationaal Landschap Hoeksche Waard. De lezingen worden aangekondigd op deze website en in de regionale pers en als e-mail voor geabonneerden.

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01