Skip to main content

Nationaal Landschap Centrum (NLC)

Het Nationaal Landschap Centrum (NLC) is één van de twee bezoekerscentra van Hoekschewaards Landschap. Dit centrum richt zich vooral op natuur -  en landschap educatie in de Hoeksche Waard. Zo begeleiden vrijwilligers hier, gedurende het schooljaar, basisschoolkinderen op hun ontdekkingstocht door de natuur van de Hoeksche Waard. Er zijn ook leuke wandelroutes op en rond het NLC te doen. Allen uitermate geschikt voor opa’s, oma’s, papa’s en mama’s met (klein)kinderen. Voor de recreanten op de E-bike is er gelegenheid tot opladen bij het NLC.


Nationaal Landschap Centrum
Veerweg 1C,  3281 LX Numansdorp
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het NLC is geopend voor lezingen, symposia, vergaderingen en andere bijeenkomsten.

Een zonnig terras, gelegen in de prachtig onderhouden tuin biedt de bezoeker de mogelijkheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje. Overal in het NLC kan men gebruikmaken van Wifi. Het NLC is omgeven door het open landschap van de Hoeksche Waard met op loopafstand de gezellige dorpskern van Numansdorp en het nabij de Veerhaven gelegen Veerbos.

Onderzoekers van het Hoekschewaards Landschap inventariseerden ‘the green’ en omringende bossages, vijvers en sloten op de aangrenzende golfclub Cromstrijen.

In het moderne, bijna volledig klimaat-neutrale NLC, zijn behalve Hoekschewaards Landschap ook andere natuurgerichte organisaties als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten gehuisvest.

Naast de jeugd-educatieve functie van het NLC leent het gebouw zich uitstekend voor allerlei andere activiteiten voor jong en oud.

Er zijn ruimten geschikt voor lezingen, symposia, cursussen, vergaderingen en overige bijeenkomsten. Deze ruimten zijn niet alleen bedoeld voor gebruik door Hoekschewaards Landschap, Staatsbosbeheer of Natuurmonumenten.

Ook voor andere organisaties en particulieren met een link naar de doelstellingen van het Hoekschewaards Landschap staat het NLC ter beschikking.

De lezingruimte

Een gescheiden deel van de ‘grote zaal’ is de ‘lezingruimte’, welk plaats biedt aan circa 50 mensen. Een groot projectiescherm, een beamer en een audiosysteem en de benodigde HDMI-aansluitingen voor multimedia-presentaties zijn aanwezig.
De jeugdeducatie ruimte
Een gescheiden deel van de ‘grote zaal’ is de ‘jeugdeducatie ruimte’, welk plaats biedt aan circa 30 mensen. De ruimte is tevens zeer geschikt als determinatie ruimte voor biologische werkgroepen (Binoculairs aanwezig).

De grote zaal

De ‘lezingruimte’ kan geschakeld worden met de ‘jeugdeducatie ruimte’ tot één grote ruimte. De twee zaaldelen zijn bij normaal gebruik gescheiden door verrijdbare vitrines. De grote zaal biedt plaats aan maximaal 120 personen. Bij gebruik van de grote zaal kunnen alle faciliteiten van de lezingruimte worden benut.

De bar en het terras

Rond de bar is gelegenheid voor het nuttigen van een drankje en een hapje met prachtig uitzicht. De bar biedt zitgelegenheid aan circa 15 mensen. Ook buiten is het goed verpozen op het zonnige terras met weidsraai uitzicht over het hoekschewaarde landschap .

De Ambachtsherenzaal


Deze kleine zaal, voorzien van een prachtig oud glas-in-lood raam van de Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen, biedt ruimte aan gezelschappen tot circa 40 mensen. De ruimte ligt geïsoleerd van de andere ruimten in het gebouw en is te bereiken via een trap. De ruimte is voorzien van een Tv-scherm. HDMI-aansluitingen voor multimedia-presentaties zijn aanwezig

Ruimten

U kunt naar de beschikbaarheid en prijzen van de ruimten informeren op telefoonnummer: (0186) 62 18 88
Of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01