Skip to main content

Martine Sagius

Bestuursondersteuning en secretaris IVN afdeling Hoeksche Waard

Nadat we een hoogstam appelboom hadden gekocht voor in onze achtertuin zag ik toevallig een advertentie in Het Kompas staan over de HWL-cursus ‘Hoogstam Fruit snoeien’. Na een leerzame theorie-avond in het NLC, gegeven door Cees Mesker, volgde er een leuke praktijkochtend in de boomgaard aan de Gatsedijk. Heerlijk vond ik het op een ladder in de kruin van een appelboom.

Zo maakte ik in 2016 kennis met HWL en werd ik vrijwilliger bij de werkgroep Fruit en Sap. In de winter snoeien, in de zomer plukken en eind september persen.

In het najaar van 2021 zag ik in de nieuwsbrief voor vrijwilligers een oproep voor administratieve hulp ter ondersteuning van de penningmeester en secretaris, Ruud Horijon die de functies ad interim uitvoerde naast zijn coördinatorschap van de werkgroep Webredatie. Ik startte per december als vrijwillige ondersteuning met een paar uur per week, maar als snel werd duidelijk dat er structureel ondersteuning voor bestuur nodig was. Per april 2022 werk ik structureel 16 uur per week als bestuursondersteuning, een uitdagende en gevarieerde functie die ik met veel plezier vervul. Onze vereniging is zo divers als het landschap waar we ons met zijn allen voor inzetten. Ik geniet van onze gepassioneerde en gedreven vrijwilligers en leer elke week wel iets nieuws over de mooie natuur van de Hoeksche Waard.

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01