Skip to main content

Wilgenkorvenvlechten 1
4 januari 2023

Om 9.30 uur waren we compleet. Gaëlle heeft het gereedschap klaargezet, de mooie dunne takken die Flip heeft aangeleverd lagen binnen, de vlechtplaten waren klaar! We kunnen beginnen!

Nou, nee…… De eerste goede aanwijzing van Leny was om de platen op iets hoogs te zetten omdat de vlechtmal hooggehouden moet worden. Na wat zoeken hebben we de aanwezige bankjes en stoeltjes voor de kinderen gebruikt om de grote vlechtmallen op te zetten.

Eerst hebben we de verticale slieten geplaatst. Hiervoor zochten we de meest rechte uit. Als alle gaten van de vlechtmal zijn gevuld bindt je alle takken bovenaan bij elkaar. Het vlechtwerk kan beginnen en daarbij begon ook het “Oh nee!” van gebroken takken en “naar voor”, “naar achter”. Goed opletten of je geen verticale tak overslaat want anders kom je niet goed uit.

De tijd vloog! Tussendoor een bakkie gedaan en snel nieuwe takkenbossen binnengehaald. Doorgaan!!!

Zeer intensief, maar erg leuk om te doen en fanatiek als we waren hebben we snel onze lunch gepiept en hebben we doorgewerkt tot een uur of drie. Met elkaar alles aangeveegd en opgeruimd. Gelukkig kwam Dick van Houwelingen even kijken en hij kon een paar leuke foto’s van ons maken.

Wat een fijne dag. Met gezellige mensen, veel lol en vooral een goed gevoel.

Bedankt: Yvette de Bruijn, Gaëlle Cagé, Leny Goedhart, Dick van Houwelingen, Marcel de Jong, Theo Leijdens, Hanneke Piederiet, Steffen Rosin, Paul Schaap en Flip Scherbeijn

Het eindresultaat van de workshop - ©
©
©
De deelnemers van de workshop - ©
Wilgenkorven vlechten in een mal - ©
©
©

Dit is de website van de vereniging Hoeksewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01