Skip to main content

28 aug-2 sep: week van de biodiversiteit, op zoek naar 1001 soorten in de Hoeksche Waard

In de week van de biodiversiteit, 28 augustus tot 2 september, gaan wij op zoek naar 1001 soorten in de Hoeksche Waard. Zoek je mee? Vogels, vlinders, vissen, planten, bloemen, bomen, paddenstoelen en alle andere levende natuur. Wat zie jij?

Iedereen kan meedoen!

Elke vondst mag met vermelding van naam, datum, locatie en foto worden gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onzeker over welke dier of plant je ziet. Geen probleem, dan zoeken wij de juiste soortnaam erbij. Of maak gebruik van de app ObsIdentify, maak een foto met je telefoon en de app helpt met identificeren. Niet alleen leuk voor de week van de biodiversiteit, maar ook daarna!

Overal binnen de Hoeksche Waard

Zoeken kan overal binnen de oevers van de Hoeksche Waard. Je kunt er speciaal voor op pad, maar met meer aandacht kijken naar de natuur tijdens de dagelijkse wandeling met de hond of een bezoek aan de moes-, speel- of achtertuin levert vaak ook leuke vondsten op. Maar ook op het schoolplein of langs de dijk, bekijk eens goed wat er allemaal leeft. Want als je goed kijkt krioelt het (bijna) overal. Laat ons weten wat je ziet!

Samen zoeken

Verschillende werkgroepen hebben deze week activiteiten gepland om de score van het aantal soorten zo hoog mogelijk te krijgen. Alle activiteiten en informatie daarover vind je op onze website, zo kun je onder andere aansluiten bij:

* een nachtvlindertelling in de nacht van 1 op 2 september in het Trekdamse bos te 's-Gravendeel. Aanvang direct na zonsondergang met behulp van een lichtscherm. Bij regen      gaat het niet door 
* vogelexcursies op verschillende locaties op zaterdag 2 september onder begeleiding van onze vogelwerkgroep. klik hier voor meer informatie over locaties etc. 
* planteninventarisaties op dinsdagavond 29 augustus nabij Piershil of woensdagmiddag 30 augustus nabij Kuipersveer, voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
* onze aquatische werkgroep 'de Modderkruipers' op dinsdagavond 29 augustus of donderdagavond 31 augustus en zoek mee naar onderwaterleven, voor locaties en info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

'Fête de la nature'

We sluiten de week van de Biodiversiteit af met een eindfeest, een Fête de la nature. Op zaterdagmiddag 2 september maken we bekend hoeveel soorten we deze week met elkaar hebben gevonden. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de verhalen en vondsten worden uitgewisseld.

 Bij deze ben je van harte uitgenodigd voor zaterdag 2 september van 16.00 tot 18.00 uur op Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt, Zalmpad 11, Oud-Beijerland.

Foto: grote modderkruiper (één van de 17 iconische soorten van de Hoeksche Waard)

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01