Skip to main content

za. 2 september: mini vogel-excursies in Hoekschewaardse natuurgebieden

Op  zaterdag 2 september, de laatste dag van de week van de Biodiversiteit, staan er op 4 plekken in de Hoeksche Waard vogelaars klaar om je mee te nemen op een wandeling van ongeveer een half uur.

Zij laten je kennis maken met de mooiste plekjes en wijzen je op de vogels die er te zien en te horen zijn. Zeker nu de vogeltrek net is begonnen kunnen we overal in de Hoeksche Waard leuke ontdekkingen doen!

Een unieke kans om op pad te gaan met de enthousiaste leden van de Vogelwerkgroep van HWL die hun kennis graag met je delen.

 Waar staan zij?:

1          Op de parkeerplaats bij de Vogelkijkhut in het Oude Gemaal aan de Hoekseweg 8, 3291LE Strijen

2          Bij het Mijlbos bij Polder Groot Koninkrijk in ’s Gravendeel - Ter hoogte van de Molendijk 67, 3295 LD 's-Gravendeel, slaat  u komend van Puttershoek, linksaf.  U passeert een parkeerterreintje en u vervolgt het pad (Ruitersdijk) richting een waterplas. Bij een houten brug wordt u opgewacht. Of u komt via het fietspad van Puttershoek richting ’s Gravendeel (Simonsdijkje) en u slaat rechtsaf naar de Ruitersdijk.

3          Bij de Korendijkse Slikken, een prachtig gebied op de uiterste westpunt van de Hoeksche Waard. Parkeerplaats Westdijk 16 3267LV Goudswaard.

4          Bij de Tiendgorzen, een leuk gebiedje langs het Haringvliet. Achteraan de parkeerplaats bij de pont naar Tiengemeten - Nieuwendijk 1 3284KR, Zuid Beijerland

Je bent van harte welkom om alle locaties te bezoeken!

 

Datum:            Zaterdag 2 september

Tijd:                Van 10:30 tot 15:30 uur. Omdat er overal meerdere gidsen aanwezig zijn kunnen er op elke locatie doorlopend excursies plaats vinden. Er zijn geen vaste vertrektijden.                                       

Tip:                 Heb je een verrekijker? neem die dan mee. Ook leuk om deze excursies te combineren met de HWL jubileum fietsroutes. Klik hier voor meer info over deze fietsroutes

 Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelding tevoren is niet nodig. 

Klik hier voor meer informatie over de vogelwerkgroep van HWL.

 

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01