Skip to main content

Op een heerlijke ochtend van 22 april 2023 en met hulp van de bewoners van Dijkestee begonnen aan de Hazenoren die Lida Blokland heeft ontworpen.

We hebben een prachtige plek aan de dijk gekregen, zodat de haas straks volop in het zicht staat voor het verkeer dat langskomt

De bouw werd opgesplitst is de kopgroep en de hoorgroep.

In eerste instantie viel de grootte van de hazenkop wat tegen, maar dat komt door de enorme biet van de voorgaande weken die we hebben gebouwd. Dit wordt kleiner, maar verfijnder!

Floor en Filip van Boerderij Dijkestee hebben ons verwend met heerlijke warme koeken van de bakker. Aan de tuintafel met de zon op ons bol, een object wat weer leuk beloofd te worden, konden we onszelf niets beters wensen.

We hebben een gezellige aanloop gehad van mensen die ons dierbaar zijn. Maar de praatjes moesten kort want…. de druk lag er op, want voor de middag voorspelt Buienradar donkerblauw en rood op de radar. Hozen!!

En ja hoor…. Bij het plaatsen van de oren begon de verwachte nattigheid en voordat je dan alles hebt opgeruimd, voel je je shirtje al aan je huid kleven en leven je haren ineens een eigen leven, geleid door stroompjes regen.

Maakt niet uit. We hebben weer iets gemaakt wat helemaal naar ons zin is en ook naar de zin van de bewoners van Dijkestee!

Bedankt: Leny, Lida, Theo, Kees, Gaëlle, Paul, Ineke, Floor en Filip

Cobi Smit - Strijen, 23 april 2023

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01