Skip to main content

28 februari: We vertrokken voor achten met een prachtige zonsopkomst en kwamen bij de Griend aan met sneeuw!! Vorige week hebben de schoolkinderen van basisschool de Schelp in Puttershoek, samen met Gaëlle en Cees de wilgen in de griend geknot en de wilgenstekken met hun onderkantjes in de sloot gezet. We zijn blij met de hulp van de kinderen van basis-school de Schelp. Mooie samenwerking.

Als eerste de takken uit de sloot en een grondplan maken.  De rechte rijen geboorde gaten in de grond worden met takken gevuld: tijd om de takken aan elkaar te knopen.

Foto's: Anne Laout

Een warme bak koffie/thee met iets lekkers erbij gaf ons de tijd om onze boog van een afstandje te bekijken en om te concluderen dat het best wel leuk werd.

De boog staat in Puttershoek in de hoek Groeneweg/Sportlaan, op een stuk gras waar veel honden worden uitgelaten. Daardoor kwamen veel gezellige en geïnteresseerde baasjes met regelmaat een praatje houden. Uiteraard hebben we ze graag verteld wat we maakten en waarom. We ontvingen een paar keer de suggesties om op deze locatie trouwfoto’s te laten maken.
Dat is aan de bruid en bruidegom. Uiteraard vinden wij het leuk als dit idee wordt gebruikt!

Bedankt: Gaëlle Cagé, Paul Schaap, Jeannette Schimmel, Benedikte Mes, Kees Plomp, Hanneke Piederiet, Cees Mesker, Theo Leijdens en Anne Laout die op de foto ontbreekt. Zij heeft de klus gefotografeerd -ook de groepsfoto hiernaast- en gefilmd.

En natuurlijk ook dank aan onze wilgencollega’s van basisschool de Schelp!!

Tekst: Cobi Smit

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01