Skip to main content

Donderdagavond 30 mei a.s.
vertonen wij in het NLC:

Documentaire 'De Queeste'

Een documentaire over de zoektocht van drie biologische boeren in de akker- en glastuinbouw over hoe het beter moet in de voedselketen. Hoe verander je een niet-toekomstbestendige voedselsysteem.

De documentaire vertelt de verhalen van akkerbouwer Mees Visser, glastuinbouwer Frank de Koning en strokenteler Cornelis Mosselman. Drie boeren die de weerbarstigheid van de transitie naar een duurzaam voedselsysteem in hun bedrijfsvoering ervaren. Aan de hand van hun persoonlijke verhalen en de vragen waar zij mee worstelen wordt hun zoektocht belicht. Een documentaire die inzicht geeft in wat er zoal speelt in de akker- en (glas)tuinbouw en kijkers aan het denken zet over hun eigen keuzes in de voedselketen.

Een documentaire van Kees van Berchem en Bert den Boer. Meer informatie over deze productie: https://dequeeste-transitie.nl

De filmvertoning start om 20.00 uur, toegang vanaf 19.30 uur. Na de documentaire, die iets meer dan een uur duurt volgt er een korte nabespreking, waarbij in ieder geval Mees Visser aanwezig zal zijn.

Toegang kost € 10 per persoon, inclusief koffie, thee & water. Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. graag onder vermelding van het aantal personen. U ontvangt een verzoek tot betalen, pas na betaling is de reservering definitief.

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01