Skip to main content

13 november 2024
Lezing: De otter op komst? - door Addy de Jongh

Past de otter in de Hoeksche Waard?

De otter komt zo ver we weten nog niet voor op de Hoeksche Waard. De soort zou niet misstaan in ons prachtige waterrijke landschap. Bestaat er een mogelijkheid dat de otter de afslag naar de Hoeksche Waard inslaat. Hoe realistisch is deze gedachte? Wat is de otter voor dier en waar komt hij nu voor?

Na enig speurwerk vonden we Addy de Jongh uit het verre Leeuwarden bereid een lezing te geven. Addy is werkzaam bij Stichting Otterstation Nederland en is Nederlands vertegenwoordiger bij de IUCN/SSC Otter Specialist Group. Een echte internationale specialist, dus. In oktober kon hij niet omdat hij dan onderzoek naar otters verricht in Noorwegen. 

 

Comeback

De otter is in Nederland bezig met een heuse comeback. Na een herintroductie in 2002 zwermt de otter al aardig uit over Nederland. Helaas is er nog kortgeleden een dode otter op de oprit van de Van Brienenoordbrug gevonden. Dus ook in de Rijnmond zijn otters al aanwezig. Het belooft een prachtige avond te worden op 13 november a.s. 

Kom je ook? 

Praktische informatie

De zaal gaat telkens open om 19:00 uur en de lezing vangt aan op 19:30 uur. Koffie en thee zijn gratis. De lezingen zijn ook gratis. HWL wil de drempel zo laag mogelijk houden, zodat veel mensen hun weg kunnen vinden naar deze aangename kennisbron. Doneren staat vrij natuurlijk.

Parkeren kan naast het gebouw van het Nationaal Landschap Centrum (Veerweg 1C, Numansdorp) of je kunt doorrijden naar de parkeerplaatsen bij de haven aan het einde van de Veerweg.

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01