Skip to main content

Terras bij NBC Klein Profijt gerenoveerd

Het was ergens in 2004 toen er bij ons natuurbezoekerscentrum Klein Profijt aan de Oude Maas een buiten terras is gemaakt. Het was een fantastische uitbreiding voor onze bezoekers.

Maar zoals deze dingen gaan, moet het ook onderhouden worden. Ongeveer 10 jaar geleden is het goed onder handen genomen en zelfs uitgebreid. Ook dat was weer een welkome aanvulling op de wensen van het publiek.

Nu dus ongeveer 20 jaar na het eerste terras was het weer heel nodig aan een opknapbeurt toe. Hout was gaan rotten en de verf bladderde steeds verder af.  Om het terras weer toekomst klaar te maken, moest en de panelen vervangen worden en de boel afgekrabd en grondig geverfd. Gelukkig werd door de eigenaar van airbnb De Kreekkade uit Heinenoord aangeboden om de nieuwe panelen (nu van trespa) te sponsoren. Geweldig!

Het werk moest echter gedaan worden door onze vrijwilligers. Nou die hebben er dan ook keihard aan gewerkt het afgelopen seizoen. En met resultaat. Het terras ligt er weer als nieuw bij en is nu helemaal in de mooie groene kleur geverfd.  Klaar voor het 30 jarig bestaan van NBC Klein Profijt in 2025.

Een geweldige maar intensieve taak. 

Niet alleen namens het bestuur, de mensen van Klein Profijt, maar ook namens de bezoekers enorm bedankt vrijwilligers en sponsors!!

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01