Skip to main content

Uitreiking ereprijs-prijs aan Zorgboerderij Beversoord!

Afgelopen zaterdag 7 september reikte Aad Bruijnzeel, secretaris van vereniging Hoekschewaard Landschap, de HWL Ereprijsprijs 2024 uit aan cliënten en personeel van zorgboerderij Beversoord in Strijensas. Dit gebeurde tijdens de open dag van zorgboerderij Beversoord onder luid applaus van aanwezige cliënten, familieleden, personeel en andere aanwezigen. 

Uitreiking van de HWL Ereprijsprijs werd in het HWL jubileumjaar 2023 weer in ere hersteld. Het is een prijs die door vereniging Hoekschewaards Landschap wordt uitgereikt aan personen of organisaties als blijk van waardering voor verdiensten in het belang van natuur, milieu en maatschappij in de Hoeksche Waard. 

De cliënten en personeel van zorgboerderij Beversoord ontvingen de HWL Ereprijsprijs 2024 voor hun bijdrage aan de samenleving waarbij zij mens en natuur bij elkaar brengen. Zoals Aad benadrukte bij de uitreiking weten zij een brug te slaan tussen natuur en mens en hebben ze daarmee een positieve invloed op hun omgeving. Op de zorgboerderij verbouwen ze biologische gewassen die onder andere terug te vinden zijn in het groentenabonnement van biologische boerderij ‘Landzicht’ en in de sojasaus van Tomasu. Ook ondersteunen en stimuleren ze met hun natuurlijk en groen ingerichte terrein de biodiversiteit van de Hoeksche Waard. 

De oorkonde wordt vergezeld door een boom. Op verzoek van Hans Makkenze, boer en eigenaar, plant HWL later dit jaar een Gleditsia op het terrein van de zorgboerderij. Hoewel de Gleditsia (Valse Christusdoorn) op het eerste gezicht niet direct past binnen de biodiversiteit van de Hoeksche Waard, heeft deze een bijzondere meerwaarde voor de cliënten van de zorgboerderij. “De Gleditsia steekt met zijn gele kleur af in onze groene oase, daarmee prikkelt hij de beleving van onze cliënten die veelal positief gestimuleerd worden door kleur, geur of structuur. We kiezen met deze boom dus voor de beleving van de natuur door onze cliënten”, aldus Hans. 

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01