Skip to main content

23-25 aug: Nog plek voor deelnemers 33e Oeverloop HW

De werkgroep Oeverloop van Hoekschewaards Landschap (HWL) organiseert ook in 2024 weer de Oeverloop. Deze zal dit jaar plaatsvinden op 23, 24 en 25 augustus 2024.  De aanmelding voor deelname is in april gestart en loopt goed, maar het maximum van 75 lopers komt in zicht. Dus als je mee wilt doen wacht dan niet te lang 

De wandeling 

Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt is de basis waar we op vrijdag 23 augustus om 8.00 uur starten en zondag 25 augustus om ca. 17.00 uur afsluiten. Een bus brengt je na de 1e en 2e etappe terug naar Klein Profijt.  Dag 2 en 3 wordt je 's morgens met de bus gebracht waar we de avond ervoor zijn gestopt.

Het doel is genieten van de mooie en vaak onbekende natuur langs de oevers van de Hoeksche Waard. Dit jaar staat de Oeverloop in het teken van Leefbaar Water. Tijdens de loop worden door deskundigen op locatie praatjes gehouden over de kwaliteit van het oppervlakte water op het eiland. Wat gaat er goed en wat kan er beter. 

Het is een pittige driedaagse natuurwandeling waarop ca. 28 kilometer per dag wordt gelopen. Voor alle deelnemers aan de Oeverloop geldt natuurlijk dat je zorgt in goede loopconditie te zijn. Deelnemers lopen voor eigen risico mee! Je kan alleen inschrijven voor alle drie de dagen, dus niet voor één of twee dagen.  Het verdient aanbeveling om als voorbereiding een paar forse wandelingen te maken, ook over onverhard terrein. Er wordt een redelijk tempo gelopen en over een aantal hekken geklommen!   

Kosten en aanmelding

De  deelnemerskosten voor deze drie dagen zijn 90 Euro voor leden van het HWL en 100 Euro voor niet-leden. Dit is inclusief drie lunches en diner op vrijdag en zaterdag. Kosten kamperen, inclusief ontbijt, 10 Euro. Voor de jeugdigen onder de 16 jaar is deelname gratis. 

Je kunt je aanmelden door zo spoedig mogelijk het totale bedrag voor het aantal deelnemer (s) over te maken op IBAN nummer NL98 INGB 0009 0899 69  t.n.v. Ver. Beh v Natuur, Landsch en Dorpssch Hoeksche Waard. Vermeld daarbij “Oeverloop”, naam en voornaam en adres. Betalen geldt als deelname (tot en met 75 deelnemers). Er volgt een bevestiging. 

Om je aanmelding compleet te maken verzoeken we je een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de volgende gegevens: 

  • laatste 4 cijfers gebruikt banknummer 
  • naam of namen van deelnemer (s) waarvoor betaald is
  • adres met postcode
  • telefoonnummer 
  • kamperen?

Ben je vegetariër, dan dien je dit ook via deze mail door te geven. We trachten hier dan rekening mee te houden. 

Overnachten kan in eigen tentjes bij Klein Profijt aan de Oude Maas; eenvoudig sanitair is aanwezig en voor kampeerders wordt een ontbijt verzorgd. We vragen € 10,00  voor het kamperen en het ontbijt.  

Meer informatie kunt u krijgen bij Truus Meijer, tel. 06-51549146, Marcel Jongenengel, tel. 06-20447480; of NBC Klein Profijt, tel. 0186-621888 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let nog even op! 

  •  Er vinden deze zomer werkzaamheden plaats aan de Heinenoordtunnel. In het weekend van  de Oeverloop zijn er nog geen afsluitingen gepland. Klik t.z.t. voor de zekerheid  op  deze link https://bit.ly/3VWovle  Hier kunt u meer informatie vinden. 

 

 

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01