Skip to main content

30 januari: Informatie-avond over Cursus Natuurlijk Tuinieren in NLC Numansdorp

HW Zoemt* organiseert dit voorjaar een cursus ‘Natuurlijk Tuinieren’. De natuur staat sterk onder druk. Overal holt de biodiversiteit achteruit en ons land spant de kroon. Het goede nieuws is dat iedereen wat kan doen. In de eigen tuin bijvoorbeeld. Reden voor HWzoemt om samen met Hoekschewaards Landschap, Groei en Bloei en de Vereniging voor Ecologisch leven en tuinieren (VELT) om met een cursus “Natuurlijk tuinieren” te starten.

Tuinen vormen met elkaar een groot groen gebied, waarin zeker voor bijen, zweefvliegen en vlinders het nodige gedaan kan worden. Maar ook veel vogelsoorten en bijvoorbeeld egels kunnen in veel tuinen goed uit de voeten. Meer natuur inclusief wonen helpt. Dat kan door de inrichting en het onderhoud van de tuin meer op biodiversiteit te richten.

Deelnemen kunnen bewoners van  de Hoeksche Waard die een huistuin, moestuin, geveltuin, balkontuin of volkstuin bezitten en kennis willen vergaren over het geheel of gedeeltelijk omzetten van hun tuin naar een natuurvriendelijke tuin en dit ook feitelijk willen uitvoeren.

De informatieavond over de cursus vindt plaats op dinsdag 30 januari om 19:00 in het Nationaal Landschap Centrum in Numansdorp, Veerweg 1c.

Voor deelname of meer informatie, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zien ernaar uit je te ontmoeten!

foto: metselbijen aan het werk in insectenhotel

*HW Zoemt is een samenwerkingsverband van ongeveer 120 mensen die samen de schouders er onder zetten om de biodiversiteit in de Hoeksche Waard te verbeteren. Meerdere organisaties zijn ook aangesloten bij HW zoemt, zoals Staatsbosbeheer, Hoekschewaards Landschap, Imkervereniging, CCHW, VELT, Groei en Bloei, maar ook Waterschap Hollandse Delta en gemeente Hoeksche Waard doen mee. 

Meer info: zie HW Zoemt.nl 

 

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01