Skip to main content

Het Nationaal Landschap Centrum (NLC) van Hoekschewaards Landschap (HWL) is op zoek naar…

...vrijwilligers om samen aan een bruisend NLC te werken!

Vereniging Hoekschewaards Landschap is een vrijwilligersorganisatie, gericht op behoud, bescherming, beheer en ontwikkeling van natuur en landschap in de Hoeksche Waard. HWL telt ruim 1600 leden met zo’n 500 vrijwilligers, die georganiseerd zijn in een 40-tal werkgroepen. HWL heeft 85 natuurterreinen in beheer, ter grootte van ongeveer 200 hectare, beheert zo’n 7000 knotwilgen, doet biologisch onderzoek, beïnvloedt het beleid van overheden, geeft jaarlijks natuureducatie aan ruim 6000 kinderen, organiseert excursies, lezingen en cursussen. Daarnaast beheert HWL 2 bezoekerscentra, namelijk Klein Profijt in Oud-Beijerland en Nationaal Landschap Centrum (NLC) in Numansdorp.

Activiteiten in het Nationaal Landschap Centrum

Ons bezoekerscentrum in Numansdorp, het NLC, wordt momenteel veel gebruikt door onze werkgroepen, vaste huurders en met regelmaat verhuurd als locatie voor bijeenkomsten aan diverse externe partijen. Ter ondersteuning van de werkzaamheden van onze huidige beheerster van het NLC zijn we op zoek naar vrijwilligers die (incidenteel) kunnen helpen bij:

  • vergaderingen, lezingen, symposia of anderszins in het NLC. Denk hierbij aan het netjes en gereedmaken van de ruimtes, koffie en thee zetten, lunches gereedzetten en de gasten vriendelijk ontvangen.
  • klusjes, zoals reparatiewerkzaamheden aan en rondom het gebouw.

Wat wordt er van je verwacht?

  • dat je incidenteel mee kunt helpen. Dit kan overdag zijn, maar ook in de avonduren en soms op zaterdag. Hopelijk gaat het steeds wat drukker worden in het NLC en zou het vaker kunnen worden dat er om jouw hulp wordt gevraagd.
  • dat je er bent wanneer je dat hebt afgesproken.
  • je vindt het leuk om met anderen samen te werken!
  • dat je gastvrij bent.

Wil je komen helpen?

Ben je geïnteresseerd en lijkt het je leuk om met elkaar aan een bruisend NLC te werken? Neem dan contact op met de beheerster Benedikte Mes via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-28644254.

Alvast meer weten over het NLC en de vereniging? Klik dan op Nationaal Landschap Centrum.

We verwelkomen je graag om een keer kennis te komen maken!

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01