Skip to main content

do. 28 december: 10e plantenjacht in Maasdam

De plantenwerkgroep van HWL doet dit jaar voor de 10e keer meer aan de jaarlijkse plantenjacht van FLORON (Floristisch Onderzoek Nederland) Floron zet zich al ruim 30 jaar in voor onderzoek naar en bescherming van de Nederlandse wilde flora. Hierbij krijgt het landelijk bureau hulp van honderden vrijwilligers die door het hele land actief zijn.  

De datum is donderdag 28 december 2023. Dit keer heeft de plantenwerkgroep gekozen voor een mooie plek in Maasdam. Gestart wordt om 14.00 uur bij de Nederlands Hervormde Kerk aan de Raadhuisstraat. Daar zijn ook genoeg parkeerplaatsen. Iedereen volwassenen, maar ook kinderen zijn hartelijk welkom deel te nemen. De deelnemers krijgen een blad met plantenfoto's waarmee de aangetroffen planten kunnen worden herkend. De bedoeling is zoveel mogelijk soorten te vinden. Uiteraard kunnen zullen leden van de plantenwerkgroep helpen en allerlei interessante zaken kunnen vertellen. Je4 zult er verstelt van staan hoeveel mooie planten er ook in de winter te zien zijn. De uitkomsten worden doorgegeven aan FLORON die de uitkomsten van de vele plantenjachten bij elkaar optelt en publiceert. Zie ook https://www.floron.nl/

Aanmelding tevoren niet nodig.

Deelname is gratis. 

Meer informatie over de plantenwerkgroep van HWL: klik hier

 

foto: paardenbloem (foto plantenwerkgroep HWL). Door de zachte temperaturen kan je met een beetje geluk nog een bloeiende paardenbloem aantreffen.

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01