Skip to main content

HWL-introductiedag terug van weggeweest!

Het verheugt ons te kunnen vertellen dat we weer van start gaan met het organiseren van introductiebijeenkomsten, waar nieuwe leden en geïnteresseerden voor vrijwilligerswerk nader kunnen kennismaken met onze mooie vereniging en het werk dat wij doen. 

Samen met onze leden en vrijwilligers werken wij aan bescherming, beheer en beleving van ons Nationaal Landschap Hoeksche Waard. Tijdens de introductiebijeekomst vertellen diverse werkgroepen hoe zij hier invulling aan geven en willen we nieuwe leden verder informeren en enthousiasmeren over waar wij als vereniging voor staan. Wij zijn voornemens deze bijeenkomst twee maal per jaar te organiseren. 

De eerstvolgende bijeenkomst om nader kennis te maken met HWL is op zaterdag 28 oktober a.s. op Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt. Aanvang 10.00 uur, geschatte eindtijd incl. rondleiding op de Staart 15.30 uur. Uiteraard zorgen wij tussen de middag voor een broodje.

Ondertussen hebben de leden die recent lid zijn geworden een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Heb je geen uitnodiging ontvangen maar wel interesse om aan te sluiten bij deze informatieve en gezellige dag, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook voor aspirant vrijwilligers

Uit ervaring weten we dat de betrokkenheid van bewoners bij het landschap groter wordt als zij zich actief kunnen inzetten voor de vereniging. Wij ontvangen regelmatig vragen over voor welk vrijwilligerswerk men zich kan aanmelden en deze bijeenkomst is ook zeker geschikt voor leden die graag willen kennismaken met het vrijwilligerswerk.

Onze werkgroepen bestaan volledig uit vrijwilligers en tijdens de presentaties van de werkgroepen kom je niet alleen meer te weten over hun bijdrage aan het onder- / behouden van het Hoekschewaards Landschap, zij delen graag hun enthousiasme over hun werkzaamheden, hun activiteiten en welke bijdrage jij daar aan zou kunnen leveren. Een bijdrage leveren kan op veel verschillende manieren en je bepaalt zelf hoeveel tijd je beschikbaar kunt zijn. Ervaring is natuurlijk fijn, maar beslist geen vereiste! En het betreft heel uiteenlopende werkzaamheden: fysiek, niet fysiek, buiten, binnen, met kinderen / jeugd of volwassenen, technisch, in een groep of (deels) zelfstandig. Misschien vind je het leuk om bij evenementen achter de bar te helpen? Tijdens de introductiebijeenkomst vertellen we je daar meer over en beantwoorden we graag al je vragen. Voor een greep uit het aanbod van vrijwilligerswerk bij Hwl, kijk op de vacaturebank

Wil je meehelpen? Overweeg je vrijwilligerswerk te doen, maar weet je nog niet op welke manier of wil je meer weten over wat vrijwilligerswerk bij HWL inhoudt. Meld je dan aan voor de bovenstaande introductiebijeenkomst op zaterdag 28 oktober as. via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zien je graag!

Met een hartelijk groene groet.

Aad Bruijnzeel en Cobi Smit

Knotten Natuurwerkdag © Marjon Kunst
De knotvogels ©
Biologisch onderzoek © AWG de Modderkruipers
Onderhoud in de fruitboomgaard © Jan Plaisier
Werkgroep natuurfotografie in actie © Natuurfotografie

Dit is de website van de vereniging Hoeksewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01