Skip to main content

wo. 11 oktober HERFSTLEZING: iconische soorten onder water

Ter ere van ons 50 jarige bestaan worden er het gehele jaar lezingen gehouden. Op 11 oktober is het tijd voor de 1e herfstlezing! Leden van Aquatische Werkgroep en Mick Vos nemen je mee in de wondere onderwaterwereld...
 
De hoofdlezing wordt gehouden door Mick Vos. Sinds 2012 is Mick enthousiast betrokken bij biologisch wateronderzoek en al 7 jaar senior project medewerker bij Stichting RAVON. Mick houdt zich bezig met inventarisaties, beschermingsprogramma's en verspreidingsonderzoeken. Ook geeft hij advies over inrichting van natuurgebieden en geeft hij ecologische begeleiding. Met zijn ervaring en passie voor het onderwaterleven komt Mick alles vertellen rondom het thema 'schubben, stekels en slijm'.
 
De hoofdlezing wordt omlijst met een korte presentatie gegeven door de Aquatische Werkgroep de Modderkruipers over twee iconische soorten van de Hoeksche Waard. Dit keer wordt de vraatzuchtige libelle de Glassnijder en het weerbare schelpdier de Zwanenmossel uitgelicht.
 Vanaf 19:00 ben je van harte welkom in het Nationaal Landschap Centrum (Veerweg 1C, Numansdorp). De lezing start om 19:30.
 
Koffie of thee zijn bij aanvang en in de pauze gratis bij de bar te verkrijgen. Overige versnaperingen zijn op eigen rekening.
 
Aanmelden is niet nodig. Toegang=gratis
 
Tot snel!
 
#HWL50 #HoekscheWaard #UniekLandschap #Watdoejij #KleinProfijt #NLC

Dit is de website van de vereniging Hoeksewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01