Skip to main content

5 juli: 40 jarige Vlinderstichting vierde jubileum in NBC Klein Profijt met vlinderwerkgroep HWL  

De vlinderstichting bestaat 40 jaar en viert dit jubileum met elke maand activiteiten in één van de twaalf provincies. Voor Zuid-Holland viel de keuze op een samenwerking met de vlinder- en libellenwerkgroep van de eveneens jubilerende vereniging HWL (50 jarig bestaan) met als locatie het prachtige natuurbezoekerscentrum Klein Profijt aan het Zalmpad langs de Oude Maas tussen Oud-Beijerland en Heinenoord.  

Op 5 juli in de middag was het zover. Met 43 belangstellenden waarvan 8 kinderen was er een prima opkomst, zeker in acht genomen de heftige storm –met code rood in het noorden van de provincie- waardoor er nog veel afzeggingen waren. Gelukkig was het weer in de middag opgeklaard.  

De deelnemers hadden zeker geen spijt want hen werd een gevarieerd programma voorgeschoteld voor zowel de kinderen als volwassenen, met deels binnenactiviteiten en deels buitenactiviteiten. Binnen werd een presentatie gehouden en vlinders uit papierknippen en buiten een excursie in de tuin en op het aangrenzende natuurgebied de Staart in samenwerking met  Esther Linnartz van Free Nature, de stichting die de kudde Konikpaarden en Schotse Hooglanders beheert.  

Natuurlijk werd er in het bijzonder ook op vlinders en libellen gelet. De met afstand meest gezien microvlinder was de Wilgenstippelmot, die enkele weken daarvoor nog massaal als rups was te zien rond Klein Profijt. Daarover waren veel vragen. Reden voor NBC Klein Profijt beheerder Merijn v.d. Hoogenhoff  tekst en uitleg te geven over de stippelmot. Zie het filmpje Hier het filmpje een paar weken laten waarin te zien is hoe de rups is verpopt tot wilgenstippelmot

Een uitgebreid verslag is te lezen in de volgende –herfst- editie van de Waardzegger, het verenigingsblad van HWL.  

Interesse in de activiteiten van de vlinder- en libellenwerkgroep van HWL?  lees hier meer 

 

Foto: op zoek naar vlinders op de Staart @ Rita 

Foto:- bruin-blauwtje @Bart Jan 

  

Dit is de website van de vereniging Hoeksewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01