Skip to main content

Juni en juli: expositie natuurfotografie Klein Profijt

Bezoek tussen 1 juni en 31 juli de 22e foto-expositie 'Onze Favorieten' van de Werkgroep Natuurfotografie HWL. De tentoonstelling toont recent werk van de leden van de werkgroep.

Uitgesteld jubileum

In 2020 bestond onze Werkgroep Natuurfotografie 10 jaar! Helaas moest de jubileumexpositie twee jaar worden uitgesteld, vanwege het bekende coronavirus. Wij zijn trots dat wij nu onze favoriete foto’s wel aan iedereen kunnen tonen. 

Rijkdom van het landschap

De expositie laat een mooie dwarsdoorsnede zien van de verschillende onderwerpen die wij graag op de foto zetten. Het landschap van de Hoeksche Waard is het hele jaar een onuitputtelijke bron voor mooie foto’s. Bomen en planten zijn kleurrijke verschijningen in het landschap en zijn dan ook een dankbaar onderwerp. Dit geldt ook voor de rijkdom aan paddenstoelen. 

Insecten onder druk

Met de insecten gaat het helaas bij ons ook minder goed. Gelukkig is daar veel aandacht voor om deze ontwikkeling tegen te gaan. Insecten zijn fotogeniek en zijn dan ook vaak een gewild onderwerp. Ook zij vormen een onderdeel van de kringloop en zijn bijvoorbeeld weer voedsel voor bepaalde vogels. 

Kortom, de Hoeksche Waard is een fantastisch gebied om te fotograferen, maar ook om er gewoon van te genieten.

Tentoonstelling Werkgroep Natuurfotografie
Wanneer: 1 juni t/m 31 juli 2022
Waar: Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt, Zalmpad 11 in Oud-Beijerland 


Foto: Heidelibel door Jan Plaisier

Dit is de website van de vereniging Hoeksewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01