Skip to main content

Expositie Hans Plooy in april en mei in Klein Profijt

In de maanden april en mei is in bezoekerscentrum Klein Profijt (Oud-Beijerland) een expositie te zien met werk van hobbyschilder Hans Plooy. Plooy (1946, Rotterdam) is ruim 50 jaar woonachtig in de Hoeksche Waard.

Vanuit zijn hobby tekenen en schilderen is hij o.a. werkzaam geweest als grafisch ontwerper. Zijn inspiratie haalt hij met name uit het bezoek aan musea en kunstmarkten. Het schilderen zelf is pure ontspanning. Het verder ontwikkelen van technieken en materialen blijft altijd weer een uitdaging. Dit is terug te vinden in zijn schilderijen door verschillende toegepaste stijlen zoals: realistisch, abstract, pentekeningen, scraperboard, zowel in groot als klein formaat.

In eerste instantie heeft hij gewerkt met krijt en inkt. Na zijn pensionering heeft hij zich meer toegelegd op het schilderen met acryl, aquarel en olieverf op doek. De geëxposeerde schilderijen zijn in Klein Profijt afgestemd op de liefhebbers van de flora en de fauna.

Naast zijn vrije werk schildert Plooy ook in opdracht. Het belangrijkste is dat de klanten het schilderij mooi vinden en voldoet aan hun wensen.

Natuurbezoekerscentrum "Klein Profijt"
Zalmpad 11
3261 MD Oud-Beijerland
telefoon: 0186- 62 18 88
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
dinsdag t/m vrijdag 10:00 uur tot 17:00 uur
zaterdag & zondag  12:00 uur tot 17:00 uur

Dit is de website van de vereniging Hoeksewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01