Vereniging Hoekschewaards Landschap bestaat 50 jaar en viert feest! 
We dragen allemaal ons steentje bij aan de schoonheid van de Hoeksche Waard. Doe je mee?

Wie jarig is, viert feest!
Als je vijftig wordt, haal je oude verhalen op, kijk je eens in de spiegel en bedenk je hoe de toekomst eruit zal zien. Dat doet Vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL) dit jaar nu zij vijftig jaar bestaat. Samen met bijna 1800 leden en de inwoners in de Hoeksche Waard wordt het jubileum gevierd met tientallen activiteiten. 
Naast een vol programma van jaarlijks terugkerende activiteiten zijn er voor het jubileum een groot aantal extra projecten opgestart. Allemaal activiteiten in het kader van vijftig jaar terugblikken, naar het heden en naar de toekomst kijken. In de komende tijd wordt de agenda hieronder gevuld. 

Januari

Januari

April

21 april 2023

Start project: 'het verhaal bij de plek'

De eerste palen gaan de grond in voor het nieuwe project: 'het verhaal bij de plek'.

Mei

13 mei 2023

Thee, Tuin & Taart feest (Klein Profijt)

Genieten van een stuk taart met koffie of thee in de tuin van Klein Profijt. Er zal die dag ook een online veiling plaatsvinden. Binnenkort meer informatie!

19 mei 2023

Nachtvlinderexcursie bij zonsondergang

De meeste nachtvlinders leiden een verborgen leven. Er zijn echter een paar manieren om ze toch te zien te krijgen. Tijdens onze vlinderexcursies gaan we in de Heemtuin in Piershil op zoek naar de meest bijzondere soorten. Laat je verrassen door de vele kleuren, patronen en vormen van de nachtvlinders!

27 mei 2023

Fietsroute langs vogelkijkplekken (Oost Hoeksche Waard)

Vogelaars, leden van de Vogelwerkgroep, staan voor je klaar met kijker en telescoop om fietsers te vertellen wat er op deze plekken te zien en te beleven is. Vogelkijkstops zijn bij de Oosterse Bekade Gorzen, Oeverlanden Hollands Diep, Kuipersveer en Groot Koninkrijk. De fietsroute wordt binnenkort bekend gemaakt.

Juni

10 juni 2023

Fietsroute langs vogelkijkplekken (West Hoeksche Waard)

Vogelaars, leden van de Vogelwerkgroep, staan voor je klaar met kijker en telescoop om fietsers te vertellen wat er op deze plekken te zien en te beleven is. Vogelkijkstops zijn bij Klein Profijt, Korendijkse Slikken, Zuid-Beijerlandse bos en de Tiendgorzen. De fietsroute wordt binnenkort bekend gemaakt.

21 juni 2023

Midzomernacht: nachtwandeling

HWL organiseert een leerrijke en avontuurlijke nachtwandeling. Nadere informatie komt binnenkort beschikbaar.

Augustus

18, 19 en 20 augustus 2023

Oeverloop

Voor de 32e keer op rij vind aan het einde van de zomer de Oeverloop plaats. We wandelen in drie dagen langs de oevers, over dijken en door het water en natuurgebieden aan de rand van de Hoeksche Waard. Voor meer informatie klik hier: Oeverloop

September

1 september 2023

Nationale nachtvlindernacht

De Nationale Nachtvlindernacht 2022 is gehouden in het weekend van 1 & 2 juli. Verspreid over heel Nederland worden nachtvlinderexcursies georganiseerd. Bij NBC Klein Profijt gaan we tellen. Er is veel moois te zien, want juli is voor veel soorten dé nachtvlindermaand. Help ook met tellen! We beginnen na zonsondergang.

2 september 2023

Mini-excursie natuurgebieden in de Hoeksche Waard

Altijd al de schoonheid van de natuur in de Hoeksche Waard willen ontdekken? Ga mee met leden van de vogelwerkgroep naar de Korendijkse Slikken, Tiendgorzen, Oeverlanden Hollands Diep en de Kijkhut in het Oudeland van Strijen.

Oktober

28 en 29 oktober 2023

Muizeninventarisatie

Huisspitsmuis, dwergmuis, veldmuis, woelmuis, bosmuis... Dé kans om ze van dichtbij te zien en over de soorten te leren. Doe mee aan de jaarlijkse muizeninventarisatie op NBC Klein Profijt onder begeleiding van Merijn van den Hoogenhoff.

Dit is de website van de vereniging Hoeksewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01